Julstjärnor med fyllning av Bavaria blu
Bavaria Blu
Ingredienser
150 g Bavaria blu
200 g färdig smördeg
Mjöl till pudring
40 g ströbröd
Salt, malen kummin och malen peppar
1 äggula
1 msk grädde
4 msk mjölk
Sesam, kummin eller vallmofrö att strö över
Gör så här
Mosa Bavaria blu i mixer med 2 msk mjölk.
Mjöla arbetsbänken och rulla ut smördegen 2-3 mm tunt. Strö över hälften av den rivna Bavaria blu och hälften av ströbrödet över hälften av degen, och krydda med en nypa salt, malen kummin och peppar från kvarn.
Täck med den andra hälften av degen, tryck ihop lätt, och kavla ut blandningen igen till ca 3 mm tjocklek. Låt vila svalt i 5 minuter.
Arbeta in resterande Bavaria blu och ströbröd enligt ovan, och låt vila i ytterligare 5 minuter.
Använd en kniv och skär ut julstjärnor, placera dem på bakplåt med bakplåtspapper, med ca 1-2 cm mellanrum.
Rör ihop äggulan med 1 msk grädde och 2 msk mjölk, och pensla lätt på stjärnorna. Strö över sesam, kummin eller vallmofrö, allt efter smak.
Sätt in plåten i den varma ugnen och grädda i ca 10 minuter vid 220°C tills att kakorna är gyllenbruna.