Krämig pasta med Jarlsberg® och kräftor
Jarlsberg®
Ingredienser 4 PORTIONER
Pasta för 4 personer
1 ägg
2 äggulor
Citronskal
Saft av 1/2 citron
Färsk dragon
Salt och peppar
20 g smör
100 g Jarlsberg®
Scampi eller kräftstjärtar till servering
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Vispa ihop ett ägg, två äggulor, skal och saft av 1/2 citron.
Grovhacka en näve dragon och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt salt och peppar.
När pastan är klar, sila av vattnet. Tillsätt smör i pastakastrullen och låt smälta ner i pastan. Tillsätt sedan ägg-och örtblandningen och rör om försiktigt.
Riv Jarlsberg® över den varma pastan, blanda försiktigt så att osten fördelas jämnt.
Servera med färsk stekt scampi eller kräftstjärtar.