Frallor med riven ost
Riven ost
Ingredienser 24 st frallor
-
50 g jäst
-
5 dl mjölk
-
50 g smör
-
2 tsk salt
-
2 msk brödsirap
-
12-13 dl vetemjöl
-
WERNERSSONS riven ost, 2 dl att ha i degen och extra för att strö över frallorna.
-
1 ägg
Gör så här
Börja med att smula ner jästen i en stor bunke. Värm upp mjölken och smöret till 37 grader i en kastrull.
Häll sedan över blandningen på jästen och rör om tills allting har lösts upp.
Tillsätt sedan den rivna osten, sirap, salt och nästan allt mjöl, om degen känns för lös tillsätter du mer mjöl.
Arbeta ihop degen så att den känns smidig och släpper på bunkens kanter. Låt jäsa i 40 minuter.
Dela sedan degen i bitar så att du kan rulla ihop till 24 st runda frallor.
Lägg frallorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Sätt ungen på 250 grader.
När frallorna jäst färdigt penslar du på det uppvispade ägget och strör över av den rivna osten.
Grädda frallorna i cirka 8 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna lite på galler innan frallorna ska ätas.