Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Jultryfflar med mesost

Julebrunost med kardemumma

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 24 stycken

1,5 dl grädde 

200 g vit choklad

300 g mesost kardemumma

1 dl salta jordnötter

Gör så här

Hacka chokladen och dela mesosten i små tärningar. 

Värm grädden till precis under kokpunkten, blanda i choklad och ost. 

Värm under omrörning tills allt har smält ihop. OBS! Blandningen ska inte kokas. 

Kör bladningen helt slät med en stavmixer. Häll över allt i en liten form (ca 20 x 25 cm), låt den stå kallt över natten.

Grovhacka jordnötterna. 

Forma kulor av tryffelmassan med en melonskopa eller sked, rulla dom sedan i handen till en slät och fin kula.

Vänd dem i rikligt med nöthack så att det fastnar ordentligt runt om. Förvara kallt. 

Fråga oss!