Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Jag är gravid – kan jag äta mozzarella?

Många gillar den krämiga och mjuka konsistensen och smaken och bara som äkta mozzarella har. Den lena och snälla smaken är omtyckt av alla åldrar och passar fint ibland annat sallader, pastarätter eller på pizza.

Som gravid bör du generellt sätt undvika opastöriserad ost (vissa undantag finns), då risken finns att de innehåller listeriabakterier. Vid framställning av mozzarella hettas ostmassan upp till 85 grader och tar därmed kål på listeriabakterier, som redan dör vid 70 grader. Dessutom är hygienen vid tillverkningen noggrann – allt för att minska eventuella spridningar. Mozzarella är även en färskost som har så pass kort hållbarhet att bakterier inte hinner föröka sig.

Mozzarella går därmed utmärkt att äta gravid och för mer information kan du bland annat läsa mer om detta hos Livsmedelverket, och dubbelkolla gärna alltid förpackningens ingredienslista för att säkerställa att osten är pastöriserad. Nedan hittar du våra mozzarella-varumärken och även några välsmakande recept!

#tema

Mozzarella från Wernerssons

Mozzarella från Wernerssons

Hos vårt eget varumärke Wernerssons hittar du allt från påläggsostar till exklusiva dessertostar – något för alla! Ostarna är noga utvalda och kommer från leverantörer verksamma i hela Europa. Samtliga ostar i Wernerssons sortiment hittar du här.

Mozzarella från Michelangelo

I vårt sortiment återfinner du även mozzarella från välkända Michelangelo. Varumärket finns i stora delar av Europa och specialiserar sig på italienska osttyper. Övriga ostar som finns i Michelangelos sortiment är Parmigiano Reggiano, Grana Padano, och Taleggio. Här hittar du samtliga ostar i Michelangelos sortiment: 

#tema

Goda recept med mozzarella

Filodegsknyten med mozzarella, tomat och basilika

Ett perfekt tilltugg till snittarna på kalaset är filodegsknyten med buffelmozzarella. Tillsammans med tomat och färsk basilika blir de små och luftiga knyten à la italienska toner. Filodegspaketen passar även utmärkt som förrätt eller som tillbehör till exempelvis en köttbit.

Hela receptet hittar du här.

Inbakad mozzarellapizza med tomatsås och salvia

Uppdatera den hemmagjorda pizzan med en mumsig inbakad version som hela familjen kommer att älska. Pizzan fyller du enkelt med ett mozzarellaklot från Michelangelo, färska körsbärstomater, och salvia.

Receptet på inbakad mozzarellapizza hittar du här.

Italiensk makaronilåda

En snabb rätt som hela familjen kommer att gilla är italiensk makaronilåda med välsmakande gratängost och mozzarella. Makaronilådan fungerar även lika bra att värma upp dagen efter!

Hela receptet på den italienska makaronilådan finner du på denna länk.

Fråga oss