Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Vad är julost?

Julen är en tid som de flesta älskar och ser fram emot varje höst. Man tänder levande ljus i vintermörkret, myser i soffan under en varm pläd och huset fylls av dofter från apelsin, julgran och nybakade pepparkakor. Maten har så klart i sin givna plats i julfirandet och där ingår osten som ett självklart inslag. Men vad är egentligen en julost? Det finns så klart ostar som säljs särskilt som julost. Vi på Wernerssons kan erbjuda till exempel dessa julostar:

#tema

Vilka ostar funkar som julostar?

Vill man själv välja ost så finns det egentligen två julostar som är oumbärliga: cheddar och blåmögelost. Blåmögelost och pepparkakor är en numera en klassiker som avnjuts i hela Sverige under vintermånaderna. Sältan från osten gifter sig perfekt med den söta kryddigheten hos pepparkakorna. Vill du ta denna smakkombination till nästa nivå så kan du göra en cheesecake på blåmögelost och pepparkaksbotten. Servera en bit till gästerna tillsammans med het glögg, den söta glöggen kommer att passa perfekt till. Sallader börjar bli allt populärare på julbordet och även där funkar blåmögelosten alldeles utmärkt. Använd den i sallader med till exempel brysselkål, clementin eller valnötter.
Hos Wernerssons hittar du ett stort utbud av
blåmögelostar, till exempel: 

#tema

Cheddar: kungen bland julostar

En riktigt god cheddarost kompletterar maten på det svenska julbordet. Medan vi kanske inte alltid unnar oss som vi borde till vardags så är julen den tid då vi verkligen kan tillåta oss att njuta. Så välj en riktigt god lagrad cheddarost med kraftig smak och sälta. En skiva kavring med smör och cheddar kan vara en hel smakupplevelse i sig. Blir det något över av osten efter jul så funkar den utmärkt på frukostmackan, på ostbrickan, i pajer eller i pasta.
Ur Wernerssons sortiment av noga utvalda
cheddarostar, kan vi särskilt rekommendera Ilchesters smaksatta ostar till julbordet: 

Fråga oss!