Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Ibericoost

Den spanska läckerheten ibericoost är en populär ost som tillverkas på ett alldeles speciellt sätt. Vid produktionen så blandas nämligen mjölk från kor, får och getter, vilket gör den till en smaksensation som man sent kommer att glömma. Den pikanta ibericoosten påverkas av säsongerna och justeras allt efter vilken mängd av mjölk som finns tillgänglig.

Ibericoost är svagt gul i tonen, nästintill vit. Tack vare sin smidiga konsistens fungerar den utmärkt att servera i kuber såsom den är, att grillas, eller att rivas i flagor. Ska den liknas vid andra ostar så är den mest lik manchegoosten - de två ostarna görs till och med i liknande former. Osten är ofantligt populär i Spanien och ibericoost står för närmare hälften av den spanska ostkonsumtionen.

Eftersom osten är spansk ska den givetvis serveras som tapas. Duka upp tapasbordet till exempelvis med serranoskinka, mandlar, patatas bravas, gratinerade tomater och räkor stekta i vitlök och olja. Ibericoost passar även fantastiskt bra ihop med quince paste (membrillo) - en sorts pastej som görs på kvitten och socker.

Här hittar du ännu fler tips på vad du kan servera till dina spanska tapas.

Ibericoost du hittar i Wernersson Osts sortiment
#tema

Iberico i Wernerssons sortiment

Ibericoost är en klassisk iberico, givetvis ifrån Spanien. Med en god blandning av olika mjölksorter - 40 % fårmjölk, 35 % getmjölk och 25 % komjölk - får ibericoosten en komplexitet i sin smak som är oöverträffad. Servera gärna när det vankas tapas.

Fråga oss