Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Stiltonost

I hjärtat av Englands stora ostfamilj hittar vi den anrika stiltonosten. Åsikterna går isär ifall osten började tillverkas i staden Stilton eller ifall den enkelt tog namnet ifrån staden - men oavsett dateras osten ända tillbaka till 1700-talet. Idag tillverkas stiltonost endast i de tre regionerna Derbyshire, Nottinghamshire, och Leichestershire i England.

Stiltonost är en vackert marmorerad grönmögelost med härligt smulig konsistens. Smakerna är rika, fylliga, men samtidigt väldigt mjuka och delikata. Eftersmaken från din stiltonost kommer att vara salt och lär stanna kvar länge på tungan. 

Det är av största vikt att den färdiga stiltonosten alltid levereras av högsta kvalitet. Ostarna blir noga utvalda och bara de bästa får säljas. Mjölken som finns i din stiltonost kommer ifrån kor som lever och betar i Englands vackra landsbygd, vilket avspeglar sig i den välsmakande produkten.

#tema

Stiltonost i Wernersson Osts stora sortiment

  • - Ilchester Stilton - är en stor stiltonost på hela 8 kg. Osten har en fyllig smak, pikant eftersmak och krämig i konsistensen. Utsidan har en skrovlig yta som bör tas bort när osten ska förtäras.

  • - Stilton Portion - är en mindre förpackning av stiltonost märkt med ‘Heart of England’ för att trycka på stiltonosten verkligen är en del av Englands osthjärta. Mognar mellan sex till åtta månader.

- Ilchester Stilton Krus - är en stiltonost som kommer i ett vackert porslinskrus. En perfekt present till någon du tycker om!

Fråga oss