Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Gorgonzolaost

Om du letar efter en kraftfull, väldigt smakrik ost så är gorgonzolaost något för dig. Smaken är salt och dominant, med en mjuk och smulig textur. Gorgonzolaost blir magisk som sig självt på ostbrickan, eller som bas i till exempelvis en mustig sås till pasta eller sallader.

Gorgonzolaostens ursprung är ifrån staden Gorgonzola i Italien. Osten tillhör ostsorten grönmögelost (blåmögelost) och under tillverkningsprocessen har det tillsatts mögelkultur för att locka fram de här distinkta, aromatiska tonerna. Lagringstiden är minst 50 dagar, hellre längre, för att få kallas Gorgonzolao

#tema

Gorgonzolaost hos Wernerssons Ost

  • - Gorgonzola från Wernerssons - är en klassisk gorgonzolaost från norra Italien. Osten är krämig, lite kryddig i tonerna och har en vacker gulvit färg. 

  • - Gorgonzola creme Michelangelo - är en underbart krämig gorgonzola som mognar på 3-6 månader. Får sin vackra marmorering av att hål görs med en större nålar och mögler sprids ut med hjälp av syret som kommer in.

- Portionsförpackade Gorgonzola Michelangelo - kommer i mindre bitar och fungerar fint på en ostbricka eller som tilltugg. Märkt med DOP (Denominazione di Origine Protetta - Skyddat ursprung)

#tema

Recept med gorgonzolaost

En fantastisk rätt som fungerar både till vardag men även till lite lyxigare tillfällen är en kycklingpasta med smakrik gorgonzolaost. Kycklingen får en mustig smak av den salta och krämiga gorgonzolaosten - en svårslagen smaksensation. Servera gärna rätten med en fräsch sallad på mozzarella, tomat och lite basilika.

Fråga oss