- Ostbricka
- Camembert och brie - vad är skillnaden?
- Vilka sorter av ädelost finns det?
- Är ost laktosfri?
- Små ostar
- Olika ostar - njut av flera smaker
- Godaste mögelosten
- Pecorino och parmesan – skillnad
- Mjuka ostar
- Veganska ostar
- Vegetariska ostar
- Ost efter maten
- Hårdost - märken och sorter
- Lagrad hårdost
- Syrlig ost
- Syrlig färskost
- Ost utan fett - Finns det?
- Plockmat
- Ostsorter
- Julostar
- Ost på julbord
- Namn på ostar
- Färskostar
- Getostar
- Kittostar
- Mögelostar
- Blåmögelostar
- Grönmögelostar
- Vitmögelostar
- Dessertostar
- Chèvreost
- Chèvre laktosfri
- Lagrad ost
- Cheddarost
- Delikatessostar
- Hårdostar
- Starka ostar
Delikatessostar
Delikatessostar
Delikatessostar, är ett samlingsnamn för lite lyxigare ostar som oftast används till ostbrickan och/eller som dessert. Generellt sätt är ostarna mjuka, krämiga, och kan komma i mängder av olika smaker.
Ordet delikatessprodukt betyder kort och gott en exklusiv och sällsynt vara, som har en stor efterfrågan efter sig tack vare sin unika och enastående utseende, smak, eller kultur. För en delikatessost är det synonymt med en softistikerad läckerhet, vilket gör delikatessostar särskilt eftertraktade världen över.
I din lokala matvarubutik hittar du mängder av goda delikatessostar i delikatessdisken. Men även hos oss på Wernerssons hittar du lyxiga delikatessostar som kommer att lyfta din ostbricka, eller dessert till nästa nivå.
Lyxiga delikatessostar ur sortimentet
-
Saint Agur kommer i en oktagonform och härstammar från de bergiga dalarna i Auvergne-regionen i Frankrike. Färgen är svagt gulvit och konsistensen är krämig och mjuk. Stora, kraftiga mögelsporer som syns över hela osten.
-
Guldkant på tillvaron är en lyxig förpaketerade låda fylld med delikatessostar till ostbrickan. I lådan finner du en rund brieost, en orangegul Le Petit Rouge samt en lite kryddigare Edelpitz.
-
Brillat Savarin är en krämig, mycket mjuk ost med hög fetthalt. Lyxig, rik smak och produceras i hjärtat av Brie-området; Seine Marne.
-
Camborzola Grand Noir är en premiumost som fungerar lika fint på ostbrickan som endast till vin, eller varför inte ett fint glas champagne. Osten morgnar i ett tjockt vaxskal vilket ger den en speciell karaktär och härlig konsistens. En välbalanserad delikatessost med smakrik kryddighet och sälta.