Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Italienska färskostar

Italien har en rik osthistoria och färskosten har länge varit en självklar del av den. Italienska färskostar uppskattas världen över och många är vi som har avnjutit en god tiramisu gjord på mascarpone, eller en härlig pastarätt med ricotta.

Vill du veta med om alla våra italienska ostar kan du läsa mer om den här.

De italienska färskostarna är gjorda på fräsch ostmassa som har mängder av användningsområden. Cream cheese kan till exempelvis lika väl avnjutas på en macka som i en cheesecake, och den milda mozzarellan återkommer världen över som en favorit i en caprese-sallad, eller som smält i en gratäng.

Vill du läsa mer om olika sorters färskostar, bland annat den italienska färskosten, hittar du det på den här länken.

#tema

Härliga italienska färskostar

  • Michelangelo mascarpone - är en mycket krämig och söt italiensk färskost som är mest känd som basen i desserten Tiramisu. 

  • Ricotta - betyder “omkok” och är en mild, neutral ostmassa som just baseras på den vassle som kommer ifrån produktionen av t ex mozzarella. Är grynig och lite hårdare i konsistensen än kvarg och är en favorit bland italienska färskostar att ha i till exempelvis pastaröror eller i tortellini.

Scamorze - har en unik tillverkningsprocess där den italienska färskosten hängs (“stryps”) i snören för att torka. Smaken är rökig och osten passar fint som ett mer smakrikt alternativ till mozzarella.

#tema

Italienska färskostar i matlagning

- Bland italienska färskostar är mascarpone ansedd att vara en riktig delikatess. Till ett enkelt, men mycket smarrigt recept på mascarponekräm behöver du en förpackning med Mascarpone från Michelango. Den krämiga italienska färskosten blir ett fyllig och aromatiskt alternativ till vanlig vispad grädde. En garanterad succé och med sina härliga jordgubbar känns desserten lyxigt fräsch året runt.

Fråga oss