VÅRA VARUMÄRKEN

Klicka på något av varumärkena för mer info

start

Jarlsberg® NatuRligt laktosfri

Jarlsberg® har alltid varit naturligt laktosfri. För alla som dricker lite mjölk, kan det vara svårt att få i sig alla viktiga näringsämnen. Många som är laktosintoleranta kanske inte är medvetna om att de kan äta ost, och för dem kan just ost vara en värdefull källa till jod och kalcium.

Hur kan Jarlsberg® vara naturligt fri från laktos?

När ost tillverkas separeras vassle från mjölken, det som är kvar är ostmassa. Eftersom det mesta av laktosen försvinner med vasslen, är det en väldigt liten mängd som kommer med i ostmassan. Under mogningsprocessen så äts den resterande lilla mängd laktos upp av mjölksyrebakterier. Det är dessa bakterier som ger den distinkta smaken och konsistensen. Mjölksyrebakterierna producerar enzymer som är med i mognadsprocessen. I en färdig ost är det därför ingen laktos kvar alls, utan bara den goda smaken är kvar.

tre_bilder

 


Nummer 1 i USA

Jarlsberg® är USA:s mest importerade specialost. Där används Jarlsberg® ofta i matlagningen för dess rika, nötiga smak och goda smältegenskaper. Men den är även populär på ostbrickan. En klassiker i USA är att ha en skiva Jarlsberg® på hamburgaren. Det är den milda smaken hos Jarlsberg® och att osten smälter så fint som gör den populär på hamburgaren.

Vill ni veta mer om Jarlsberg kan ni läsa mer på ostens officiella hemsida här.

 

Smaken sitter i hålen

Hur får Jarlsberg sin goda, nötiga smak?

SeFilmen