VÅRA VARUMÄRKEN

Klicka på något av varumärkena för mer info

start

Strömberg bjuder på ostar från Italien~2042727

Sedan 2006 har Glenn genom sitt eget märke, Glenn Strömberg Collection/Collezione Italiana (GSC) delat med sig av den italienska matkulturen. Här hittar du allt från pasta till tiramisu. 

Nu utökar vi sortimentet av ostar från 4 produkter till 13 ostar som är typiska för Italien. Ostarna blir även indelade i två olika sortiment, Divino och No.7.

För att hålla hög kvalitet, är det Glenn själv som letar upp det bästa som Italien har att erbjuda. Alla områden i Italien har ju sina specialiteter som de är stolta över. Med varumärket GSC ger han oss svenskar en smak av det italienska landet han förälskade sig i 1984. Efter sin fotbollskarriär med nummer sju på ryggen slutade han som lagkapten 1992 för Atalanta i Bergamo, där han alltid kämpade till sista sekund för laget. Och här i Bergamo stannade han kvar med sin familj.

Italienarna tar för sig av livets goda. Inte exklusivt, inte dyrt, men äkta och lagat med kärlek. Eller som Glenn säger:

"Jag är ingen kock, men tycker väldigt mycket om god mat. Under alla mina år i Italien har det italienska köket varit generöst mot mina smaklökar. Jag har under en hel del resor haft förmånen att konstatera att det italienska köket faller mig bäst i smaken. I mina ögon är det nummer ett."

Glenn_faksimil

Glenn Strömberg

No. 7

Atalanta, Bergamo

Divino - OSTAR AV BÄSTA KVALITET

Serien Divino är ostar för dig som vill ha det där extra, om det så är längre lagringstid, eller att Mozzarellan faktiskt görs på buffelmjölk. Om du inte har provat Buffelmozzarella så är det stor skillnad från vanlig Mozzarella. Du får en mer gräddig smak med en viss syrlighet. Konsistensen är krämigare och mer porös än vanlig Mozzarella.

"Det bästa man har sätter man på bordet sägs det. Divino som betyder gudomligt, är värdig vilket bord som helst, oavsett om du bor i Italien eller Sverige. Produkterna är av högsta kvalitet och noggrant utvalda av mig personligen. Buon Appetito!" - Glenn Strömberg


No. 7 - OSTAR TILL VARDAGS

No. 7 är ett sortiment av ostar inom Glenn Strömberg Collection/Collezione Italiana (GSC). Det är noggrant utvalda kvalitetsostar, till bästa pris dessutom. Ostar som passar till vardags med namn som Gorgonzola, Grana Padano (finns även i flagor), Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano, Parmigiano Reggiano Mezzano, Ricotta, Mascarpone. Dessa ostar är noggrant utvalda för att passa till den italienska maten och även i maten som matlagningsostar.

"Njut av livet varje dag, och njut av det bästa köket i hela världen. No. 7 är till för dig som vill hylla matglädjen varje dag – 7 dagar i veckan. Varför ska man behöva vänta till helgen för att njuta av god mat? Lev som italienarna och njut varje dag med god mat. Dessutom är det samma nummer som jag hade på tröjan när jag spelade för Atalanta i Bergamo." - Glenn Strömberg


Märkning av ostar

Alla ostar som ingår i varumärket GSC har en märkning som antingen talar om skyddad ursprungsbeteckning eller annan märkning som garanterar att osten är en äkta gorgonzola till exempel. Skyddad ursprungsbeteckning betyder att även råvaran, bearbetning och beredning av produkten sker inom ett avgränsat område. Det betyder att osten och produktionen av den kommer från en viss ort eller region.