• Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Blu Alp


    Mild, gräddig och salt med jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Vår eget utvalda varumärke. Lättskuren och lagom hård i konsistensen. Blu Alp finns i tre olika bitstorlekar, 165g, 215g och 325g. Finns även som handpackad.Vikt: 2,6kg Fetthalt: 36% ArtikelNr: 20120  

     

    • Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Blu Alp
    Whisky



    Mild, gräddig och salt. En speciell rundhet fås genom whiskyn. Jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Vår eget utvalda varumärke. Lättskuren och lagom hård i konsistensen. Förädlad med whisky. Finns som bitad i 215g och även handpackad.Vikt: 2,6kg Fetthalt: 36% ArtikelNr: 20347
    • Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Ädelost
    Paladin


    En klassisk blåmögelost. Mild, aromatisk och krämig och har jämnt, lite färre spridda mögelsporer och en naturvit färg. Konsistensen är halvfast till mjuk och osten är lätt att skiva. Finns i två olika bitstorlekar, 215g och 325g. Finns även som handpackad ost.Vikt: 2,6kg Fetthalt: 28% ArtikelNr: 20476

     

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Fourme
    D'Ambert


    En av Frankrikes äldsta ostar som tillverkats sedan Romarrikets tid. Krämig, salt med inslag av vin. Konsistensen är mer kompakt och elastisk än en vanlig blåmögel. Den får mogna i fuktiga källare ungefär 3-4 veckor. Färgen är vit med stora mögelsporer. Finns som bitad i 180g och även handpackad.Vikt: 2,2kg Fetthalt: 28% ArtikelNr: 20113
    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Fourme
    D'Ambert
    Cantorel



    En av Frankrikes äldsta ostar som tillverkats sedan Romarrikets tid. Krämig, salt med inslag av vin. Konsistensen är mer kompakt och elastisk än en vanlig blåmögel. Den får mogna i fuktiga källare ungefär 3-4 veckor. Färgen är vit med stora mögelsporer.Vikt: 125g Fetthalt: 28% ArtikelNr: 20114
    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Bleu
    D'Auve-
    rgne


    AOC certifierad 1975, men tillverkad sedan mitten av 1800-talet. Intensiv, smörig, pikant och med inslag av örter. Täta mögelsporer och halvfast konsistens. Mognadstid ca 4 veckor. Bäst säsong för osten är mellan april och november. När den är väl mogen är skorpan klistrig. Finns som bitad i 145g och handpackad. ACPVVikt: 1,3kg Fetthalt: 28% ArtikelNr: 20538

     

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Bleu
    D'Auve-
    rgne


    AOC certifierad sedan 1975, men tillverkad sedan mitten av 1800-talet. Intensiv, smörig, pikant och med inslag av örter. Täta mögelsporer och halvfast i konsistensen. Mognadstid ca 4 veckor. Osten har sin bästa säsong mellan april och november. När den är väl mogen är skorpan klistrig. Njut den som den är.Vikt: 125g Fetthalt: 28% ArtikelNr: 20647 ACPV

     

    • Frankrike
    • Fårmjölk
      Styrka 4/4
    • Opastöriserad

    Roquefort


    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får som mognas i kalkstensgrottor under Roquefort-sur-Soulzon. Ytan är orangefärgad, konstistensen är tjock men lite smulig och har en pikant salt eftersmak. Snittytans färg är vit med stora, distinkta mögelsporer. Karaktäristisk doft från den opastöriserad mjölken. Finns i två bitstorlekar, 125g och 170 g. Finns även som handpackad ost.Vikt: 1,5kg Fetthalt: 30% ArtikelNr: 20126

     

    • Frankrike
    • Fårmjölk
      Styrka 4/4
    • Opastöriserad

    Roquefort


    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får som mognas i kalkstensgrottor under Roquefort-sur-Soulzon. Ytan är orangefärgad, konstistensen är tjock men lite smulig och har en pikant salt eftersmak. Snittytans färg är vit med stora, distinkta mögelsporer. Karaktäristisk doft från den opastöriserad mjölken. Finns i två bitstorlekar, 125g och 170 g. Finns även som handpackad ost.Vikt: 100g Fetthalt: 30% ArtikelNr: 20117

     

    • Italien
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Mughetto


    En vacker ost där två fina italienska produkter är varvade i en tårtliknande konstellation. Konsistensen är väldigt mjuk och krämig, smaken är frisk och gräddig. Vikt: 200g Fetthalt: 36% ArtikelNr: 20108

     

    • Italien
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Gorgo
    nzola
    Creme


    Tillverkas i norra Italien. Mognadstid ca 3-6 månader. Då osten är ca 4 veckor så görs hål med lite större nålar i osten för att möglet ska spridas med hjälp av syre. Den sveps i folie för att hålla fuktigheten. Konsistensen är krämig och färgen varierar från vit till mer gulaktig med åldern. Smaken är pikant och aningen kryddig. Underbar att äta som den är, men kan med fördel användas i t.ex. dipsåser. Finns som bitad i 150g.Vikt: 1,5kg Fetthalt: 26% ArtikelNr: 20335

     

    • Italien
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Gorgo
    nzola
    Prelibato


    Tillverkas i norra Italien. Mognadstid ca 3-6 månader. Då osten är ca 4 veckor så görs hål med lite större nålar i osten för att möglet ska spridas med hjälp av syre. Den sveps i folie för att hålla fuktigheten. Konsistensen är krämig och färgen varierar från vit till mer gulaktig med åldern. Smaken är pikant och aningen kryddig. Underbar att äta som den är, men kan med fördel användas i t.ex. dipsåser.Vikt: 6kg Fetthalt: 26% ArtikelNr: 20396

    Nu erbjuder vi ekologisk ost

    Alla våra ostar är märkta med EU:s ekomärke. Vi har ett brett sortiment, allt från hårdostar till dessertostar.
    Läs mer

    Vår spritmästare Steffo

    Din ciceron till den spritade ostens värld.   
    Läs mer

    Våra svenska klassiker

    Rödlök, björnbär eller russin. Smaker som piggar upp klassikerna Präst®, Grevé® och Herrgård®.
    Läs mer

    Smaken sitter i hålen

    Hemligheten bakom Jarlsberg® härstammar från 1830 då några schweizare kom till Jarlsberg.  
    Läs mer

    Brietårtor med Kolibrie

    Ta hem en bit av Frankrike. Här är brietårtorna som passar för alla tillfällen.
    Läs mer

    En smakresa till Grekland

    Loumini och äkta grekisk feta från Greco. Upptäck alla våra goda recept för Greco här. 
    Läs mer

    Wernerssons gårdsostar

    En serie på tre hårdostar med olika karaktär och smak som passar perfekt på ostmackan.
    Läs mer

    Bondfilm från TINE mejeri

    10 000 bönder levererar mjölk till TINE Mejeri varje dag, här är filmen om livet som bonde.
    Se film

    Wernerssons varumärken