• Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Blu Alp
    Portion


    Blu Alp:

     

    Mild, gräddig och salt med jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Vår eget utvalda varumärke. Lättskuren och lagom hård i konsistensen. Blu Alp finns i tre olika bitstorlekar, 165g, 215g och 325g. Finns även som handpackad.

    Vikt: 125g Fetthalt: 36% ArtikelNr: 20105

    Underbar att lägga på pepparkakor.

    • Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Blu Alp

    Blu Alp:

    Mild, gräddig och salt med jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Vår eget utvalda varumärke. Lättskuren och lagom hård i konsistensen. Blu Alp finns i tre olika bitstorlekar, 165g, 215g och 325g. Finns även som handpackad.

    Vikt: 2,6kg  Fetthalt: 36%  ArtikelNr: 20120


     

     

    Underbar att lägga på pepparkakor.

    • Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Blu Alp
    Whisky

    Blu Alp:

    Mild, gräddig och salt. En speciell rundhet fås genom whiskyn. Jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Vår eget utvalda varumärke. Lättskuren och lagom hård i konsistensen. Förädlad med whisky. Finns som bitad i 215g och även handpackad.

    Vikt: 2,6kg   Fetthalt: 36%   ArtikelNr: 20347

     

    Underbar att lägga på pepparkakor.

    • Tyskland
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Ädelost
    Paladin

    Paladin:

    En klassisk blåmögelost. Mild, aromatisk och krämig och har jämnt, lite färre spridda mögelsporer och en naturvit färg. Konsistensen är halvfast till mjuk och osten är lätt att skiva. Finns i två olika bitstorlekar, 215g och 325g. Finns även som handpackad ost.

    Vikt: 2,6kg   Fetthalt: 28%   ArtikelNr: 20476

     

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Fourme
    D'Ambert

    Personlighet:

    En av Frankrikes äldsta ostar som tillverkats sedan Romarrikets tid. Krämig, salt med inslag av vin. Konsistensen är mer kompakt och elastisk än en vanlig blåmögel. Den får mogna i fuktiga källare ungefär 3-4 veckor. Färgen är vit med stora mögelsporer. Finns som bitad i 180g och även handpackad.

    Vikt: 2,2kg   Fetthalt: 28%   ArtikelNr: 20113

     

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Fourme
    D'Ambert
    Cantorel

    Cantorel:

    En av Frankrikes äldsta ostar som tillverkats sedan Romarrikets tid. Krämig, salt med inslag av vin. Konsistensen är mer kompakt och elastisk än en vanlig blåmögel. Den får mogna i fuktiga källare ungefär 3-4 veckor. Färgen är vit med stora mögelsporer.

    Vikt: 125g   Fetthalt: 28%   ArtikelNr: 20114

     

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Bleu
    D'Auve-
    rgne

    Cantorel:

    AOC certifierad 1975, men tillverkad sedan mitten av 1800-talet. Intensiv, smörig, pikant och med inslag av örter. Täta mögelsporer och halvfast konsistens. Mognadstid ca 4 veckor. Bäst säsong för osten är mellan april och november. När den är väl mogen är skorpan klistrig. Finns som bitad i 145g och handpackad. ACPV

    Vikt: 1,3kg   Fetthalt: 28%   ArtikelNr: 20538


     

    Njut den som den är på kex, eller prova den i maten till sallader eller till pasta.

    • Frankrike
    • Komjölk
      Styrka 3/4
    • Pastöriserad

    Bleu
    D'Auve-
    rgne

    Cantorel:

    AOC certifierad sedan 1975, men tillverkad sedan mitten av 1800-talet. Intensiv, smörig, pikant och med inslag av örter. Täta mögelsporer och halvfast i konsistensen. Mognadstid ca 4 veckor. Osten har sin bästa säsong mellan april och november. När den är väl mogen är skorpan klistrig. Njut den som den är.

    Vikt: 125g   Fetthalt: 28%   ArtikelNr: 20647   ACPV


     

    • Frankrike
    • Fårmjölk
      Styrka 4/4
    • Opastöriserad

    Roquefort

    Cantorel:

    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får som mognas i kalkstensgrottor under Roquefort-sur-Soulzon. Ytan är orangefärgad, konstistensen är tjock men lite smulig och har en pikant salt eftersmak. Snittytans färg är vit med stora, distinkta mögelsporer. Karaktäristisk doft från den opastöriserad mjölken. Finns i två bitstorlekar, 125g och 170 g. Finns även som handpackad ost.

    Vikt: 1,5kg   Fetthalt: 30%   ArtikelNr: 20126

     

    • Frankrike
    • Fårmjölk
      Styrka 4/4
    • Opastöriserad

    Roquefort

    Cantorel:

    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får som mognas i kalkstensgrottor under Roquefort-sur-Soulzon. Ytan är orangefärgad, konstistensen är tjock men lite smulig och har en pikant salt eftersmak. Snittytans färg är vit med stora, distinkta mögelsporer. Karaktäristisk doft från den opastöriserad mjölken. Finns i två bitstorlekar, 125g och 170 g. Finns även som handpackad ost.

    Vikt: 100g   Fetthalt: 30%   ArtikelNr: 20117


     

    • Italien
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Mughetto

    Ciresa:

    En vacker ost där två fina italienska produkter är varvade i en tårtliknande konstellation. Konsistensen är väldigt mjuk och krämig, smaken är frisk och gräddig. 

    Vikt: 200g   Fetthalt: 36%   ArtikelNr: 20108

     

    Mughetto

    Passar bra som bredbar variant av ost på en festbricka. Vill man variera kan man med fördel använda den i matlagningen, t.ex. för mildare varianter av ädelostsås.

    • Italien
    • Komjölk
      Styrka 2/4
    • Pastöriserad

    Gorgo
    nzola
    Creme

    Personlighet:

    Tillverkas i norra Italien. Mognadstid ca 3-6 månader. Då osten är ca 4 veckor så görs hål med lite större nålar i osten för att möglet ska spridas med hjälp av syre. Den sveps i folie för att hålla fuktigheten. Konsistensen är krämig och färgen varierar från vit till mer gulaktig med åldern. Smaken är pikant och aningen kryddig. Underbar att äta som den är, men kan med fördel användas i t.ex. dipsåser. Finns som bitad i 150g.

    Vikt: 1,5kg   Fetthalt: 26%   ArtikelNr: 20335