VÅRA VARUMÄRKEN

Klicka på något av varumärkena för mer info

start

En älskad mesost

Gudbrandsdalen har en central plats i norsk mattradition, och för många norrmän är brunosten ett favoritpålägg. I Sverige kallar vi brunosten för mesost. Gudbrandsdalen är mesosten med söt, fyllig smak och svag doft av karamell. Det beror på att vid tillverkningen av mesosten så kokar man vasslen från ko- och getmjölk, då kristalliseras mjölksockret och det blir en härlig karamellsmak. Gudbrandsdalen är dessutom rik på järn och vitamin B2. Det är en ost som du kan ha som pålägg och i matlagningen. Smaka på det norskaste av det norska – Gudbrandsdalen.


Gudbrandsdalen är en ost med lång historia – över 150 år. Idag är tillverkningen av Gudbrandsdalen ett hantverk som kräver hög kompetens för att få fram rätt konsistens och smak. I Gudbrandsdalens sortiment finns även Ekte geitost som påminner mycket om Gudbrandsdalen men är tillverkad av 100 % getmjölk och getgrädde. Se videon från tillverkningen i Norge.

 

Hantverk
& hög kompetens

Se videon från tillverkningen i Norge

SeFilmen